на живо

Събиране на Изпълкома на БФС. Стари и нови членове пристигнаха на базата в "Бояна"

Венцеслав Стефанов присъства за кратко, но не говори пред журналисти

Lap.bg

Заседанието на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз започна малко след 14:00 ч. За него неочаквано се явиха както нови, така и стари членове на управлението на централата. 

Събранието днес (14 февруари) не беше официално обявено на сайта на БФС. От пресслужбата заявиха, че след него не се предвижда пресконференция, каквато е традицията. 

Преди обявения час на базата в "Бояна" пристигнаха Кирил Домусчиев, Йордан Лечков, Камен Костадинов, Веселин Балевски, Иван Василев и др. Появи се за кратко и президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов. От октомври насам той вече не е част от Изпълкома. Босът на "Белите" обаче си тръгна от БФС малко след това, без да говори пред медиите. 

Снимка: Lap.bg

Преди дни от БФС обявиха, че на 18 март, както беше заявено по-рано, ще се проведе нов Конгрес. В дневния му ред присъства точка за избор на нов президент и освобождаване на настоящия Борислав Михайлов, който беше преизбран през октомври 2021 г. на извънредна среща на клубовете. 

Снимка: Lap.bg

Основният конкурент на настоящия шеф - Димитър Бербатов, изрази съмнение, че може точката за нови избори да се премахне. Той и екипът му вече внесоха подписка за такава процедура от 1/3 от клубовете.