на живо

Заради неспазване на мерките: Глоби за организаторите и стюардите на финала

На трибуните видимо не се спазваха разписанията срещу разпространението на коронавируса

Заради неспазване на мерките: Глоби за организаторите и стюардите на финала

Неспазването на мерките за социална дистанция по време на финала за Купата на България по футбол между ЦСКА и "Локомотив" Пловдив доведе до глоби за организатора на мероприятието Професионалната футболна лига (ПФЛ) и частна фирма, осигуряваща стюардите, които е трябвало да следят за спазването на разпоредбите.

Според главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, част от феновете са опитвали да спазват инструкциите, имало е по-малко емоционални прояви. "В един от секторите специално не беше спазен редът, даже според мен имаше малко повече хора.", каза той.

Предвидената глоба е по 3000 лева. Акцентът не е в сумата, защото тя няма да компенсира евентуално заразяване, смята доц. Ангел Кунчев.

Той призова всеки, дори с най-леките симптоми, веднага да потърси лекарска помощ. Освен това препоръча присъствалите на мача да избягват близки контакти с по-възрастните си роднини.

Вчера през целия ден властите напомняха, че ще следят за спазването на всички противоепидемични мерки, а премиерът Бойко Борисов дори заяви, че при нарущаването им стадионите могат да бъдат затворени.

От СДВР дори дадоха пресконференция, на която обявиха, че на трибуните няма да бъдат допуснати повече от 12 000 души (до 3000 във всеки сектор), както и че вътре запалянковците трябва да спазват изискванията за дистанция.

В секторите А и Г, където бяха привържениците на ЦСКА, видимо имаше повече хора от обявените по до 3000 души. Маски не бяха раздавани на всички, както бе предварително обявено от ПФЛ.

След преминаването през контролно-пропускателните пунктове пък имаше огромно струпване на фенове пред входовете на стадион "Васил Левски".