на живо

Защитник направи чудеса като вратар, 10 смели коморци бяха близо до изненада

Домакинът Камерун се измъчи, но продължава напред в Купата на африканските нации

Защитник направи чудеса като вратар, 10 смели коморци бяха близо до изненада

Камерун се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на африканските нации! Домакините обаче стигнаха до най-добрите осем неочаквано трудно. "Неукротимите лъвове" елиминираха с 2:1 дебютанта Коморски острови, чийто тим беше осакатен от бум на коронавирус.

Заради многото положителни COVID тестове аутсайдерът излезе без основни фигури, а на вратата започна високият едва 173 см ляв бек Шакер Алхадур. Той блесна с няколко отлични спасявания, но коморците не успяха да удържат на натиска. Това до голяма степен се дължи на червения картон, който си изкара капитанът Наджим Абду още в 7'.

Снимка: Getty Images

Камерун поведе в 29' чрез Карл Токо-Екамби. Последваха напрегнати моменти пред вратата на домакините, пазена от Андре Онана. Стражът направи две отлични спасявания след изстрели на Ахмед Мони и Ел Фарду Бен.

Венсан Абубакар и компания отговориха, създавайки работа на Алхадур, но вратарят за един ден не трепна. Капитанът на камерунците все пак покачи на 2:0 в 70', когато беше оставен сам срещу стража на гостите.

Снимка: Getty Images

В 73' Коморските острови удариха греда, като късметът не беше с Абдала Мохамед. Само 5 минути по-късно Онана спря отново Ел Фарду.

Коморците не се предадоха и намалиха изоставането си в 81' след страхотно изпълнен пряк свободен удар от Юсуф М'Чангама.

В крайна сметка Камерун продължава напред. В четвъртфинала домакините ще се сблъскат с дебютанта Гамбия, отстранил Гвинея по-рано днес след успех с 1:0.

Снимка: Getty Images