на живо

Защо Марсело Биелса седи върху кофа по време на мач?

Причината e неочаквана

В събота "Лийдс" отбеляза завръщането си във Висшата лига със загуба 3:4 от шампиона "Ливърпул". Въпреки поражението, играчите на Марсело Биелса получиха суперлативи за играта си, като бяха на косъм от паметна точка на старта на новото си приключение сред най-добрите.

Мачът срещу "Ливърпул" бе дебют за Марсело Биелса във Висшата лига. Дебют, който важи с пълна сила и за неговата кофа.

За онези, които за първи път виждат аржентинския специалист край тъчлинията със сигурност е било изненадващо, че той не е постоянно на два крака, не скача и не крещи през цялото време. Вместо това той си има една традиция, която в Йоркшир вече са приели като своя - да гледа мача, седнал удобно върху кофа.

В документален филм на Би Би Си миналата година, журналистът Гилем Балаге разкрива причината за странния навик на Ел Локо: "Той (Биелса) ходи по шест километра от дома си до тренировъчната база. Напрегнатото му ходене по време на мач и моменти, в които сяда върху кофата са неговия начин да се справя с непрестанната болка в гърба, която има още от времето си на футболист".

Като треньор на "Олимпик" Марсилия Биелса е седял върху хладилна чанта. В "Лийдс" обаче му осигуряват кофа с удобна седалка и дори спонсорско лого.