на живо

Защо на "София Оупън" ще има публика?

Доцент Кунчев е уверен, че рискът от заразяване по време на надпреварата е минимален

Lap.bg

Със заповед на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов беше спрян достъпът на публика на стадионите и в залите по време на колективни и индивидуални спортни мероприятия у нас. Мярката беше предприета след покачването на броя на заразени с коронавирус и има краен срок - до 12 ноември.

В документа на Министерство на здравеопазването от 27 октомври изрично се споменава, че тези ограничения няма да важат по време на тенис турнира "София Оупън", който ще се проведе у нас от 7 до 14 ноември. 

Според здравните власти, по време на надпреварата ще бъдат спазвани стриктно всички мерки, а вероятността за заразяване ще е минимална.

"На "София Оупън" мерките са толкова жестоки, толкова ясно разписани, че рискът от заразяване е минимален. Това е събитие, което подготвяме от страшно дълго време и сме в непрекъсната връзка с организаторите, така че да няма риск нито за публика, нито за състезатели. Те, ако се чувстваха несигурни, нямаше да дойдат да участват", заяви в предаването "Тази сутрин"  главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Организаторите на събитието побързаха да споделят какви мерки ще предприемат. Всички посетители са задължени да носят маски, докато са на трибуните или в коридорите на "Арена Армеец", както и да спазват дистанция от минимум 2 м.

На входа на залата на всеки посетител ще му бъде измерена температурата. Феновете ще имат на разположение и дезинфектанти. 

Около корта тенис почитателите ще бъдат разположени през две седалки.

Снимка: Lap.bg

Що се отнася до самите тенисисти, те ще следват мерките, предписани от АТР, по които се провеждат и другите турнири по света в момента. Всички звезди ще бъдат изолирани, а нарушаването на правилата ще води до финансови глоби.

"София Оупън" ще се проведе за пети път у нас. Участие в момента са потвърдили 7 тенисисти от топ 20, като организаторите очакват отговор и от Григор Димитров.

Снимка: Lap.bg

Тагове:

София Оупън