на живо

Защо Роналдо никога няма да размени фланелката си с играч на "Рома"?

Португалецът е доста злопаметен

Reuters

Кристиано Роналдо е много злопаметен. Португалецът все още не е забравил как футболистите на "Рома" са се отнесли с него в мач преди 14 години, когато е бил играч на "Манчестър Юнайтед".

През 2007 г. "червените дяволи" се изправят срещу "римските вълци" в елиминациите на Шампионската лига. Англичаните продължават напред с общ резултат 8:3, след успех със 7:1 на "Олд Трафорд".

Роналдо е сред най-добрите на терена във въпросния мач. В интервю за "Дейли Експрес" той разкрива: "Когато беше 6:0, те искаха да спра, съперникът ме умоляваше да спра да дриблирам. Други заплашиха, че ще ме наранят. "Рома"? Няма нито един играч на този тим, с когото бих си разменил фланелката."

Случката е от сезон 2006/07, когато Роналдо започва да се отличава в състава на сър Алекс Фъргюсън. По-рано през същата кампания, в мач от Шампионската лига, португалецът прави 20 успешни дрибъла срещу "Бенфика".

Преди да стане нападателя, който познаваме днес, Кристиано Роналдо е традиционно крило, което постоянно тероризира защитниците с бързите си крака.

35-годишният нападател започна по отличен начин и тази година - с голове, с които задмина бразилската легенда Пеле във вечната голмайсторска листа.

Според статистиката, пред Роналдо вече е само Йозеф Бицан, играл за "Славия" Прага и чешкия национален отбор. Нападателят, творил на терена в периода 1928-1955 г. има на своята сметка 805 гола. Смята се, че това е най-точната статистика, използвана дори от ФИФА. Според други данни Бицан има само 759 гола и Роналдо, който вече е със 758 гола, може съвсем скоро да го изпревари.