на живо

Защо Роналдо се разсърдил и блокирал Transfermarkt в "Инстаграм"?

The Athletic разкрива детайли за скандала

Кристиано Роналдо обожава да бъде над всички. Именно заради това обаче петкратният носител на "Златната топка" е скаран с популярния сайт за статистика и трансферна информация - Transfermarkt.

Португалецът се обидил дотолкова, че блокирал сайта в социалната мрежа "Инстаграм". Действието се развива през 2020 г., когато Кристиано носеше екипа на "Ювентус", а днес от The Athletic разкриха повече по случая.

Преди две години Transfermarkt публикува графика с най-скъпата единайсеторка от клиенти на суперагента Жорже Мендеш. Въпреки че е несъмнено най-именитият в състава, Роналдо не е най-скъпият. Оценяват го на 75 млн. евро, докато Бернардо Силва от "Манчестър Сити" - на 100.

Роналдо не остава доволен, че не е №1 и се свързва със сайта.

"Обърна се към нас с оплакване, че цената му е занижена. Хората от екипа обясниха на Роналдо, че възрастта е ключов фактор при определяне стойността на даден играч. Написаха му, че сред футболистите на неговите години той е най-скъп с разлика от 40 млн. евро. Кристиано отговори с усмихнати иконки и ни блокира", споделя координаторът на маркетинговия отдел на Transfermarkt Кристиан Шварц.

Любопитното е, че 6 месеца след преминаването си от "Ювентус" в "Манчестър Юнайтед", Роналдо, който явно не може да приеме, че остарява, вече струва 35 млн. евро според Transfermarkt, докато големият му съперник Лионел Меси е оценен на почти два пъти повече - 60 млн. евро.