на живо

Затварят част от „Армията” заради ранения полицай

Дисциплинарната комисия наложи "лишаване от домакинство", но замени санкцията

ЦСКА-София бе наказан с частично затваряне на стадион "Българска армия" заради ранения полицай по време на двубоя с "Черно море" (1:0) в неделя. Служителят на реда бе уцелен с един от многобройните предмети, които полетяха към треньора на гостите Георги Иванов-Гонзо в последните минути. Пострадалият се свлече на пистата до тунела, а негов колега му се притече на помощ. От МВР засега няма информация за състоянието му.

Любопитното е, че Дисциплинарната комисия към БФС съобщи за "лишаване от домакинство за 1 среща и имуществена санкция в размер на 4000 лева". Впоследствие в решението се уточнява, че тя се заменя от „частично затваряне на стадион - ложа 11 и блок 1 в сектор „А” и имуществена санкция в размер на 4000 лева".

Комисията се позовава на с чл. 37, ал.1, т.21 от Дисциплинарния правилник. Текстът гласи, че в зависимост от тежестта на нарушението "лишаване от домакинство" може да бъде заменено със забрана за игра пред публика, частично или пълно затваряне на стадион, включително при хвърлени предмети, довели до сериозни наранявания и с последствия. 

Клубът е глобен и с още 2300 лв. за използване на пиротехника и хвърлени предмети без последствия.