на живо

Зауерланд: Пулев не се е отказал от мач с Джошуа

Мануел Чар е вариант за следващ съперник, твърди промоутърът

Reuters

Кубрат Пулев все още се интересува от мач срещу Антъни Джошуа, заяви промоутърът на българина Нисе Зауерланд пред изданието boxingscene.com. 

Кобрата трябваше да се изправи срещу британеца в мач за световната титла в края на октомври в Кардиф, но десетина дни преди двубоя контузия извади Пулев от битката. 

"Кубрат все още е сред тримата или четирима най-добри боксьори в тежка категория в момента, така че битката с Антъни Джошуа не е забравена. Разбира се, Пулев все още иска среща с британеца, но не знам дали Джошуа я иска. Това е голяма битка за Пулев", заяви Зауерланд.

Друг възможен вариант за следващ съперник на по-големия от братя Пулеви може може да бъде шампионът на WBA Мануел Чар, който в края на миналата година спечели титлата след победа над Александър Устинов.

"В момента планираме следващия си ход. С победата на Чар, сега пред нас има няколко опции. Подобна битка за Пулев определено е възможна. Кубрат е много разочарован, че трябваше да се оттегли от битката с Джошуа, когато беше толкова близо", допълни Нисе Зауерланд.