на живо

Завръщането, новият шанс, предизвикателството! Готови ли сте за Шампионска лига? (ВИДЕО)

Най-силният клубен турнир в света започва - тази вечер в каналите на bTV

Броени часове остават до старта на 61-ото издание на турнира за европейската клубна купа, който от 1992 година насам наричаме Шампионска лига. 32 отбора намериха място в груповата фаза и всеки от тях иска да изпълни своите цели. Някои ще опитат да изгреят на голямата сцена, а други се стремят към колкото се може по-продължително участие в надпреварата. През този сезон домакин на финала е стадион "Сан Сиро" в Милано, а само времето ще покаже дали магьосниците в състава на Барселона Меси, Суарес, Неймар и Иниеста, имат достатъчно сили, за да направят каталунците първият тим в историята на ШЛ, спечелил купата с големите уши в две поредни години.

Както и през миналия сезон, така и през настоящия каналите на bTV ще ви направят свидетели на най-интересните и емоционални моменти в турнира. За първи път ви предоставяме възможност да гледате абсолютно всички мачове от надпреварата, които ще са достъпни чрез интернет платформата VOYO.BG.

Тук на btvnovinite.bg отново може да се насладите и на канала Champions TV с комбинирано пряко предаване на осемте мача и всички важни моменти от тях.

Традиционно най-интригуващите срещи ще бъдат излъчени по bTV Action и RING. Коментарното студио преди първите двубой в групите от 1 до 4 започва тази вечер в 21:00 с водещ Йордан Георгиев. В него ще разберете всички новини преди срещите ПСВ Айндховен - Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити - Ювентус и Бенфика - Астана.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Червените дяволи" се завръщат в турнира, който за последно спечелиха през 2008 година (трети път в историята). През миналата кампания те пропуснаха надпреварата за първи път от 1995/96, но сега амбицията на Луис Ван Гаал и неговите футболисти е да докажат, че отсъствието им от най-голямата сцена не е повлияло на класата на отбора и той отново е способен да се съревновава с най-добрите. Неслучайно букмейкърите поставят Юнайтед като седми фаворит за триумф с купата след Барса, Байерн, Реал Мадрид, Челси, Манчестър Сити и ПСЖ.

20-кратният шампион на Англия стартира кампанията си във втора група с гостуване в родната страна на Ван Гаал Холандия. Съперник е шампионът на "ниската земя" ПСВ Айндховен, който за последно прие "червените дяволи" през 2000 година, побеждавайки с 3:1 отново в групите. Капитанът на Юнайтед Уейн Рууни пропуска срещата, поради контузия, а на негово място най-вероятно ще започне Маруан Фелайни, но шансове има и новото попълнение Антони Марсиал, който отбеляза дебютен гол за 3:1 в дербито с Ливърпул.

Срещата ПСВ - Манчестър Юнайтед започва в 21:45 и ще бъде излъчена пряко по bTV Action.

В същия час по RING може да наблюдавате двубоят между градския съперник на "червените дяволи" Манчестър Сити и финалистът от миналия сезон Ювентус. Тифозите на италианския шампион, който стартира в Серия А с едва една точка от три кръга, все още усещат емоцията от участието в решителния мач за европейската купа и се надяват на нов шанс за триумф.

Феновете на Сити все още не се целят толкова високо, тъй като любимият им тим все още не е успявал да преодолее фазата на осминафиналите в петте си участия от 2011 година насам.

Освен към двата големи мача за вечерта, вниманието на родните футболни фенове със сигурност ще бъде насочено и към португалската столица Лисабон, където воденият от Станимир Стоилов тим на Астана гостува на Бенфика.

Родният специалист се изправя пред поредно предизвикателство в своята успешна кариера, опитвайки да спечели първите си точки в турнира на богатите, след като не успя да го направи с Левски през сезон 2006/07. Мачът може да гледате пряко на VOYO.BG.

Ето и пълната програма на Шампионска лига за вторник вечер:

Група 1

21:45, ПСЖ - Малмьо, пряко на VOYO.BG

21:45, Реал (Мадрид) - Шахтьор (Донецк), пряко на VOYO.BG

Група 2

21:00, ПСВ Айндховен - Манчестър Юнайтед, пряко по bTV Action

21:45, Волфсбург - ЦСКА Москва, пряко на VOYO.BG

Група 3

21:45, Бенфика - Астана, пряко на VOYO.BG

21:45, Галатасарай - Атлетико (Мадрид), пряко на VOYO.BG

Група 4

21:00, Манчестър Сити - Ювентус, пряко по RING

21:45, Севиля - Борусия (Мьонхенгладбах), пряко на VOYO.BG