на живо

Здрави битки и рицарски двубой в зала "Универсиада" днес (ВИДЕО)

SFC 7 Avatars ще предложи нов вид атракция на любителите на бойните спортове

Атрактивни двубои, силни опоненти, невиждано рицарско шоу - това ще предложи на почитателите на бойните изкуства у нас галавечерта на SFC 7 Avatars днес (9 февруари). Шоуто започва в 19:30 ч. в столичната зала "Универсиада".

"Тези бойци идват от едно друго измерение. Те са с една друга нагласа. Концентрирали са цялото си внимание в това да постигнат високи резултати в сферата, в която се развиват. Албена е точно такъв пример за човек, който успява да даде всичко от себе си и да намери времето да постигне нещо, за което много хора могат само да мечтаят", разказа в "Тази събота" един от организаторите Георги Анадалов.

Албена Ситнилска - многократна шампионка на България по таекуондо, за първи път ще се впусне в двубои във версия К1. Срещу нея на ринга ще се качи Суад Салимова от Азербайджат.

"Това е стил, в който за първи път излизам. По-различно е от досегашните мои прояви. Подготовката протече добре. Започнах 1 месец преди състезанието. Тренирах по 2 пъти на ден, имах да свалям доста килограми. Хранителният ми режим беше суров. Противницата ми от Азербайзжан Суад Салимова тренира в една от най-титулуваните зали в света", сподели тя.

Зрителите в залата ще могат да наблюдават и атрактивен... рицарски двубой! Точно така! Най-древният вариант на ММА битка също ще намери място в програмата. 

На галата ще се проведе и среща в подкрепа на каузата "Аз съм различен! Аз съм боец". Нейната цел е събирането на средства за финансиране на образователен проект, насочен към деца с аутизъм.