на живо

Здравко Здравков се завръща в "Лудогорец"

Той отново ще отговаря за формата на вратарите

Lap.bg

Бившият футболен национал Здравко Здравков отново ще работи в "Лудогорец". Това съобщиха от тима на своя официален сайт.

Той ще отговаря за формата на вратарите, както го правеше и преди година, когато отново беше назначен за треньор в разградския отбор. 

За последно Здравков работи в китайския "Гуиджоу Хънгфинг". 

Снимка: Lap.bg

От "Лудогорец" похвалиха бившия национал и 3-кратен шампион на България (два пъти с "Левски" и веднъж със "Славия"), като написаха, че при предишния му период в клуба вратарите са били в страхотна форма. Здравков е помогнал и за завръщането в игра на Владислав Стоянов, който претърпя тежка контузия в коляното и операция.

"Здравко Здравков се завръща в "Лудогорец" и отново ще е треньор на вратарите в първия отбор. Бившият национал бе част от спортно-техническия щаб на клуба през календарната 2019 г. Тогава тимът стана шампион и се представи отлично в Лига Eвропа, класирайки се за елиминационната фаза в битка с ЦСКА Москва, "Ференцварош" и "Еспаньол". За последно Здравков работи в китайския "Гуиджоу Хънгфинг".

С работата си в "Лудогорец" по време на предишния си престой Здравков доказа, че е голям професионалист. При него вратарите бяха в отлична форма. Здравко Здравков има и не малка заслуга за връщането на Владислав Стоянов в игра след близо 2,8 г. отсъствие от терените заради контузия.

Междувременно "Лудогорец" и досегашния треньор на вратарите Мартин Тихачек се прекратиха взаимоотношенията си по взаимно съгласие.

Клубът благодари на Тихачек за свършеното и му пожелава успех в кариерата.", се казва в съобщението на "орлите".

В момента "Лудогорец" е лидер в Първа лига, като води със 7 точки пред "Локомотив" Пловдив и ЦСКА. В евротурнирите тимът отпадна от Лига Европа без нито една точка в актива си в своята група.