на живо

Зенит надхитри Валенсия на "Местая” (ВИДЕО)

Хълк и Витсел на висота

Зенит надхитри Валенсия на "Местая” (ВИДЕО)

Зенит излъга Валенсия в голов трилър. Руснаците спечелиха с 3:2 на „Местая” в един от най-интересните мачове от първия кръг на Шампионска лига. Гостите стигнаха до победата по особено драматичен начин.

В 10-ата минута Хълк получи страхотен пас от Дани и с силен диагонален удар матира Доменек – 0:1. Малко след началото на второто полувреме Дзюба свали топката с глава на Хълк и бразилският голаджия вкара второто си попадение в мача – 0:2.

Валенсия все пак намали резултата в 55-ата минута. Канселу се възползва от поредната вратарска грешка в първия кръг на тазгодишното издание на Шампионска лига. Стражът на питерци Лодигин сбърка и португалецът Канселу вкара за 1:2.

В 73-тата минута „прилепите” направиха резултата 2:2. Автор на гола стана Андре Гомеш. Радостта им обаче не продължи дълго. Четири минути по-късно Зенит нанесе един последен удар на испанския тим.

Свързваният с трансфер в Интер или Милан през лятото Аксел Витсел се превърна в герой за руснаците. Белгиецът си спря топката на границата на наказателното поле и с прецизен удар оформи крайното Валенсия – Зенит 2:3.