на живо

Зенит остава перфектен в Шампионска лига (ВИДЕО)

Тимът от Санкт Петербург постигна нова победа в груповата фаза

Getty Images/Guliver Photos

Зенит надигра Валенсия с 2:0 и постигна пета поредна победа в Група 8 на Шампионска лига. Грандът от Санк Петербург е единственият отбор с пълен актив в груповата фаза на надпреварата и е близо до изравняване постижението от сезон 1995/96 год. на Спартак (Москва), който е единственият руски тим с шест победи от шест мача в групите на най-престижния клубен турнир в света. Успехът над "прилепите" е едва трети за "питерци" в 10 домакинства срещу испански тимове.

Пред 18 хил. зрители на стадион "Петровски", които не се уплашиха от температура от -3 градуса и 90% влажност на въздуха, за пореден път от началото на сезона атакуващите футболисти на Зенит имаха основна роля за доброто представяне на своя тим.

Олег Шатов откри резултата в 17', а централният нападател Артьом Дзюба вкара дежурния си гол (№15 за сезона) 16 минути преди края на двубоя. Така офанзивната четворка Хълк-Дани-Шатов-Дзюба вече има на сметката си 38 гола за сезона от общо 52, отбелязани от "сините".

Валенсия продължи неубедителното си представяне до момента, допускайки шеста загуба в десет гостувания във всички турнири. Участието на "прилепите" на 1/8-финал за първи път от сезон 2012/13 е под въпрос. В момента съставът на Нуно Ешпирито Санто е на трето място в класирането с актив от 6 точки - една по-малко от втория Гент, който тази вечер изненадващо победи Лион с 2:1.

В последния кръг Валенсия посреща Лион на своя "Местая", а Зенит гостува на Гент.