на живо

"Жълтата фланелка" по... падания (ВИДЕО)

Най-интересните спортни новини от изминалата седмица, представени от Петър Бакърджиев

"Жълтата фланелка" по... падания (ВИДЕО)

Колоезденето може да не е най-предпочитаният спорт у нас, но определено си заслужава да следим големите надпревари - заради адреналина, напрежението, красивите гледки и... атрактивните падания.

Запознайте се с Мигел Анхел Лопес - колумбиец, който е част от тима на "Астана". Най-голямото постижение в кариерата на 26-годишния колоездач е победата в Обиколката на Швейцария през 2016 г. А участието му в тазгодишното издание на "Джиро"-то (Обиколката на Италия) започна с... падане преди финала на първи етап.

Улисан в своите мисли, Лопес не забеляза неравност по трасето, велосипедът му поднесе и той се удари в предпазната ограда. Колумбиецът беше откаран в болница, като претърпя лека операция. Няма счупвания, но ще се възстановява в следващите седмици.

Това не е първото падане на колоездача на "Астана". По време на "Тур дьо Франс" преди по-малко от месец, Лопес не успя да вземе добре завой и се заби с висока скорост в жив плет.

Преди година, отново на "Джиро"-то, името му беше забъркано в скандал. След като помогна на свои конкурент да се изправи и да продължи по трасето, колумбиецът намери виновника за падането - един от зрителите, и не се поколеба да го свали на земята с кроше.

Тогава организаторите определиха поведението му като "нормална човешка реакция" и не го наказаха.