на живо

Жардим: Горд съм с отбора си

"За нашите играчи това беше първи досег с големия футбол", коментира треньорът на "Монако"

Getty Images

Младият отбор на "Монако" отпадна на полуфинал в Шампионската лига, след като загуби реванша с "Ювентус" с 1:2, но треньорът на френския тим Леонардо Жардим не скри, че е доволен от своите играчи.

С общ резултат 4:1 отборът от Торино се класира за девети финал в турнира в своята история. Решителната среща ще бъде на 3 юни.

"Имахме добра кампания в Шампионската лига и можем да бъдем доволни. За много наши играчи това бе първи шанс да се докоснат до големия футбол. Не е лесно да се достигне до полуфинал и аз съм горд от отбора. Отпадането ни бе предрешено още след първия мач", заяви специалистът.

"Тръгваме си с високо вдигнати глави. Техният най-млад играч бе Пауло Дибала, а той е само на 23. Ние имаме доста по-млади футболисти. Няма как да кажа, че "Ювентус" не заслужаваше да се класира. Следващият сезон? Той е твърде далеч. Тепърва ни остават важни мачове в Лига 1", добави Жардим.

Той не се нагърби със задачата да определи дали "Старата госпожа" ще спечели трофея тази година, но категорично заяви, че тимът от Торино е по-силен в сравнение с финала през 2015 г., когато "бианконерите" загубиха с 1:3 от "Барселона".