на живо

Жеферсон: Повикаха ме в националния отбор на Бразилия, за да заменя Марсело (ВИДЕО)

Новият играч на ЦСКА даде интервю за клубния сайт

cska.bg

Новото бразилско попълнение на ЦСКА - Жеферсон, говори пред официалния сайт на клуба. Ето какво каза пред cska.bg:

"Последно играх за "Витория", под наем от "Интернасионал". Моят договор изтече и дойде интересът на ЦСКА. Знам, че това е най-големият клуб в България. Феновете тук обичат и подкрепят отбора си. Знам, че в момента отборът се намира на второ място и е на полуфинал за Купата на страната. 

Това е моят първи отбор извън Бразилия, но съм изиграл доста мачове в чужбина. Играл съм в "Интернасионал", където климатът е подобен на този тук, когато е студено. Мисля, че адаптацията ми върви добре и се надявам всичко да е наред. С Енрике бяхме заедно като юноши в "Интернасионал". За Каранга съм чувал, но не го познавам лично. Мисля, че заедно с тях ще вървим напред и те ще ми помогнат да се аклиматизирам по-бързо."

"Аз съм юноша на "Витория", след което се преместих в "Интернасионал" и заиграх професионален футбол. Стигнах и до националния отбор на Бразилия. Дори бях част от тима за Копа Америка. Тогава бях в страхотна форма, но не го очаквах. Марсело се контузи и повикаха мен. Не успях да играя, титуляр бе Фелипе Луиш, но въпреки това бях много щастлив, че съм част от националния тим."

"Последно играх официален мач на 3 декември, а след кратка почивка започнах индивидуална подготовка. След като разбрах за интереса на ЦСКА, засилих темпото, понеже знам, че в Европа се играе силен футбол. Аз съм професионалист и исках да съм готов."

"Дошъл съм, защото с ЦСКА гледаме в една посока. Смятам, че заедно, с много работа, можем да постигнем целите си. Това, което мога да обещая е труд, работа и воля. Благодаря на целия клуб, защото ме приеха много добре. Вижда се, че тук има колектив и приятелство. Момчетата ще се борят докрай, за да спечелим титлата", завърши Жеферсон.