на живо

Жега и пот: Как тренира Григор Димитров? (ВИДЕО)

Българският тенисист се подготвя във Флорида за участието си на турнира в Акапулко

Instagram

Топло време, парещо слънце, страховита влажност на въздуха. Не, не става дума за България, където на националния празник Трети март температурите в някои части на страната са под 0 градуса по Целзий.

Във Флорида зимата има различни измерения! И Григор Димитров го разбра по трудния начин. Българинът е в южния американски щат, за да тренира за турнира в Акапулко, Мексико който започва на 15 март.

А подготовката му коства много часове на корта, труд и пот. Буквално! 

Димитров, който е номер 17 в световната ранглиста в момента, след като достигна до осминафиналите на Откритото първенство на Австралия, показа в какво състояние е тениската му след тренировка. Изстискана тя образува локва!

Българинът имаше проблеми с гърба по време на мачовете в Мелбърн, но явно вече се е възстановил и не жали сили, за да е в добра форма за един от любимите си турнири. Той стана шампион в Акапулко при дебютното си участие през 2014 г., а през 2020 г. игра на полуфинал.

Роденият в Хасково тенисист проведе тренировка и с бившата номер 1 в света при дамите - Серина Уилямс, с която са близки. А във Флорида компания му прави новата му половинка - Лолита Османова.