на живо

Жената, която ще свири мача за Суперкупата: Не се страхувам, готова съм!

УЕФА представи съдийската бригада, на която е поверена срещата между "Ливърпул" и "Челси"

uefa.com

УЕФА взе историческо решение по отношение на мача за Суперкупата на Европа между отборите на "Ливърпул" и "Челси". Европейската футболна централа повери двубоя на французойката Стефани Фрапар. Така за първи жена ще ръководи толкова важен мач в мъжкия футбол. Страничните съдии също ще бъдат дами - французойката Манюела Николози и ирландката Мишел О'Нийл, а четвърти съдия е турчинът Джунейт Чакър.

Срещата на "Водафон Арена" в Истанбул е утре от 21:00 ч. и ще бъде излъчен на живо по bTV Action и на Voyo.bg.

Ръководителят на съдийската комисия на УЕФА Роберто Розети представи съдийската бригада на официална пресконференция.

"Не е обичайно да ви представяме съдийската бригада, но смятаме, че това е знак на уважение. По време на световното първенство започнахме да обсъждаме идеята. Те са готови, те са силни. Надявам се, че ще вдъхновят хиляди жени, които искат да бъдат съдии", каза Розети на брифинга.

Дамите споделиха, че са напълно готови и не се притесняват от естеството на мача между "Ливърпул" и "Челси". Те споделиха, че се надяват да дадат добър пример на младите момичета, които са се посветили на тази професия.

"Разбира се, че сме готови. Не се страхуваме, тренираме усилено за този мач. Моят живот се промени след обявяването на назначенията, защото сега съм много по-полярна. Но знам как да поддържам емоциите си, тъй като това не е първото ми назначение на мач при мъжете. За мен няма разлика между мъжки и женски мач. Футболът е същия", каза Стефани Фрапар.

Четвъртият съдия Джунейт Чакър приветства всички с добре дошли в родния му град. Той е категоричен, че на терена полът на реферите няма никакво значение, защото в крайна сметка всички са съдии.

"Искам да ви приветствам в моя красив град Истанбул. Аз бях първият, който получи наряда. Искам да благодаря за този шанс, а вие утре ще видите, че ще дадем най-доброто от себе си. На терена няма пол. Всички сме съдии. Те са наистина смели, имат кураж и не се притесняват от решенията си. Ще го видите утре", добави той.