на живо

Жената-котка от Габрово се прицели в президентския стол на БФС

На прицел са "всички мишки, мишоци и плъхове"

Жената-котка от Габрово се прицели в президентския стол на БФС

Не мина и месец, откакто дългогодишният президент на Българския футболен съюз Борислав Михайлов подаде оставка, и вече се появи първият официален кандидат за негов наследник. 

Тя е от Габрово, казва се Грозданка, има козина и предпочита мляко. Жената-котка беше е избрана за кандидат сред 242-ма "други мрънкащи животни" на местен конкурс в габровското село Торбалъжи. На закрито заседание, проведено на тъмно, с открит порив и светло съзнание, сдружението Местни Ентусиасти Шеговито Настроени Относно Нещата Естествата Щенията и Обобщенията, или казано накратко СМЕШНОНЕЩО, е начертало и план за действия.

"Първата ѝ задача е да излови всички мишоци, мишки и различни други плъхове и гризачи, които са обсадили БФС-то, гризат топката и българският футбол се срива", заяви Иван Минчев - председател на Габровския карнавал. 

Освен, че се интересува от футбол, жената-котка от Габрово може да танцува и да пее, а с новия си пост ще се справи "Мяу, мяу, перфектно!".

В най-шегаджийския град на България днес, точно в 11:11 ч. на 11 ноември, беше обявена темата на традиционния карнавал. "Габрово между Изтока и Запада" е мотото на събитието, а подготовката е вече в ход. С какво ще се представят участниците? Отговорът ще бъде даден на 16 май 2020 г.