на живо

Женският тим по борба се завърна от Баку (ВИДЕО)

Станка Златева говори за провала си

БГНЕС

Представянето на нашите борци  на Европейските игри в Баку ще бъде подложено на доста критики, но поне жените ни отстрамиха.

Тази вечер на летище София кацна националния отбор по борба за жени, който се завърна с три медала от Баку. Един сребърен на Елица Янкова и два бронзови на Евелина Николова и Тайбе Юсеин.

При посрещането си състезателките казаха по няколко думи пред камерите, но най- голям бе интересът съм Станка Златева, която се провали в Баку, губейки още първата си схватка. Въпреки това Златева бе усмихната и успя да запази присъствие на духа. Тя каза, че се е опитала да даде всичко от себи си, но просто този път може би не е успяла, след като се е стигнало до това поражение. Тежко е заради очакванията към нея и тя се пошегува, че може би е необходим психолог за нейната по-добра подготовка.

Сребърната медалистка от Баку Елица Янкова, бе много щастлива от успеха си, особено на фона на многото трудности преди състезанието, които са я карали да се съмнява, че въобще ще успее да се подготви за Европейските игри.

Тайбе Юсеин подчерта, че с бронзовия си медал все пак е записала името си в историята на първите игри от подобен формат.

Евелина Николова добави, че в следващите си състезания ще се нуждае от повече самочувствие, но според нея спечеления сега медал дава основание, тя да гледа оптимистично към предстоящото световно първенство.

Старши треньорът на женският тим по борба Серафим Бързаков бе лаконичен и каза, че предстои много работа преди световното първенство, на което ще се води битка за олимпийски квоти, което е и истински отговорното предизвикателство за неговите състезателки.

Вижте изказванията на нашите при пристигането им на летището.