на живо

Женското царство на Петър Касабов (ВИДЕО)

Кой поддържа уюта вкъщи за Треньор номер 1 на България за 2018 г.?

Личен архив

Зад големите победи на жените в българската борба стои един силен мъж - треньор номер 1 на България за 2018 г. - Петър Касабов. Той пое тима след олимпийските игри в Рио де Жанейро, където неговата състезателка Елица Янкова спечели бронз. През 2018-та момичетата на Касабов спечелиха 5 медала от големи първенства, сред които две европейски и една световна титла.

Петър Касабов тренира жени вече близо десет години. В дома на треньор номер едно за 2018 също е женско царство. Със съпругата му Василка имат две дъщери – Жаклин на 12 години и 4-годишната Сиана, която всички наричат Нана.

Хип-хоп танците са голямата страст на Жаклин. Неотлъчно до нея в залата са майка ѝ Василка и сестричката ѝ Нана. Репетицията пропуска единствено главата на семейство Касабови - Петър. Треньорът на годината е на тренировка с националките по борба.

"Въпреки че много отсъства и наистина много пътува, той е много отдаден като цяло на семейството. Той е много подкрепящ баща и съпруг", разказва Василка.

 

Снимка: Личен архив

Миналото лято Касабов е на лагер с отбора в Благоевград, а Жаки има състезание по танци в Русе. Изненадващо баща ѝ се появява в залата, минути преди да излезе на сцената.

"Като излязохме на сцената го чух как ни подгрява от публиката и ми стана толкова хубаво. Изобщо не съм очаквала да дойде. И толкова се зарадвах! Защото дойде да ме подкрепи в тази цел", спомня си Жаклин.

Снимка: Личен архив

С три момичета у дома и още куп състезателки в залата по борба, Петър Касабов живее в истинско женско царство.

"Вкъщи е оставил всичко в мое владение и много от нещата дори му ги спестявам. Получава нужното спокойствие и е много благодарен за това. Той е човек, който, когато му дадеш, той ще ти даде два пъти повече”, споделя съпругата на Касабов.

За Коледа Василка и Жаклин събират успехите на Касабов като треньор в албум - изненада.

"Чувствителен е много. И проявява тази чувствителност, когато успее. Когато много дълго е чакал нещо", разкрива съпругата.

"Вкъщи не плаче. Вкъщи има само усмивки”, добавя Жаклин.

Снимка: Личен архив

Петър учи своите момичета да са постоянни в това, което правят и да не се отказват. А те се гордеят с него! Много!

"Искам да стана като него в бъдеще. Да съм дисциплинирана и да не оставям никой да ми пречи в това, което правя", категорична е Жаки.