на живо

Жестока контузия на защитник на "Базел" изправи косите на феновете

Все още не е ясно колко тежка е травмата на италианеца

Getty Images

Какво е състоянието на Раул Петрета? Това е въпросът, който тревожи цяла Швейцария.

Защитникът на футболния "Базел" получи жестока травма по време на първото полувреме в мача на неговия тим срещу "Санкт Гален". Противно на очакванията, тя не дойде след единоборство с играч на противниковия отбор.

В края на първите 45 минути Петрета посрещна топката с глава, след което се строполи на терена. Болките, които изпитваше, видимо бяха доста силни. 

Наложи се намесата на лекарски екип. Петрета не можеше да си вдигне главата, не можеше и да мърда. Той беше обездвижен, покрит с одеяло и откаран директно в болница. През цялото време беше в съзнание.

Мачът, който завърши 0:0, беше прекратен за 10 минути, а футболистите и от двата тима изглеждаха изключително притеснени за своя италиански колега.

Все още не е ясно какво е състоянието на 23-годишния играч, който беше част от школата на "Базел" преди да подпише договор с мъжкия тим през 2017 г.

Снимка: Getty Images

Най-песимистичната прогноза е, че може да става дума за счупен прешлен, а това би означавало край на кариерата на Петрета, който през май 2018 г. направи дебюта си за италианския национален тим до 21 години. През настоящия сезон той взе участие в 7 мача за "Базел".

Снимка: Getty Images