на живо

Жилберто Силва пред bTV: Финалът в Шампионска лига е мечтан момент

Бившият играч на "Арсенал" смята, че "Ливърпул" има предимство срещу "Тотнъм", но то е незначително

Жилберто Силва пред bTV: Финалът в Шампионска лига е мечтан момент

"Ливърпул" е фаворит в двубоя с "Тотнъм", но в среща като тази предимството е почти незначително, а победата зависи от добрата тактика и нагласата на футболистите. Това мнение изрази бившият играч на "Арсенал" и финалист в Шампионската лига през 2006 г. Жилберто Силва в ексклузивно интервю за екипа на bTV в Мадрид.

"Английските отбори са много силни, като мисля, че това се дължи на Премиърлийг. Първенството е доста оспорвано. Но, разбира се, в началото на сезона никой не е очаквал два английски тима на финал", заяви бразилецът.

"Финалът е най-хубавият момент в кариерата на един играч. Момент на очаквания, на мечти. Трябва да се раздадеш на терена. Не можеш да се прибереш вкъщи с мисълта, че си могъл да направиш нещо по-добре"

"Според мен "Ливърпул" е лек фаворит. Направи страхотен сезон, но всичко може да се случи, защото финалът представлява един мач. Ако не навлезеш в него с добра стратегия или някои играчи не са на ниво, губиш. Аз няма да подкрепям нито един от двата отбора. Ако трябваше да избирам кой да триумфира - предпочитам "Ливърпул"

Мачa между "Тотнъм" и "Ливърпул" може да гледате пряко по bTV Action на 1 юни от 21 ч. В петък (31 май) от 17:45 ч. пряко по RING може да наблюдавате тренировките и пресконференциите на двата отбора.

Жилберто Силва носи екипа на "Арсенал" в продължение на шест години, в които отбеляза 17 гола в 170 мача с екипа на "артилеристите". С лондончани полузащитникът стигна до финала на Шампионската лига през 2006 г., загубен с 1:2 от "Барселона".

"Единственото, към което се стремиш като играч във финала, е за последно да свършиш добре работата си, да вдигнеш трофея. За мое съжаление, не ми се случи. В подобни моменти мениджърът няма какво толкова да каже на своите възпитаници - само да се отърсят от притеснението... Сигурен съм, че в последните два дни те са направили всичко възможно, за да се подготвят за тази специална вечер. Направили са нужното през сезона. Когато си подготвен отлично, просто искаш моментът да дойде. Очаквам добър мач от два много силни отбора"

"Беше невероятен сезон, рядко се виждат такива обрати. Полуфиналите ни показаха, че всичко е възможно. Няма значение дали имаш предимство или играчи от световна класа. Ако съперникът покажа отборен дух, приложи правилната стратегия и действа с желание, има добри шансове. Това се доказа. Утре можем да видим още от същото", завърши Силва.

Тагове:

@