на живо

Живко Миланов с цял мач за "АПОЕЛ" при минимална загуба от "Копенхаген" (ВИДЕО)

Кипърският шампион с добри шансове преди реванша от плейофния кръг на Шампионската лига

Живко Миланов с цял мач за "АПОЕЛ" при минимална загуба от "Копенхаген" (ВИДЕО)

"Копенхаген" си осигури минимална преднина от 1:0 след първия мач срещу "АПОЕЛ" Никозия от плейофите за участие в груповата фаза на Шампионската лига. Датският шампион изигра отличен двубой пред своите фенове на стадион "Паркен", но пропусна да спечели с по-убедителен резултат. Живко Миланов започна като титуляр за гостите и остана на терена до последния съдийски сигнал, въпреки че бе настъпен грубо по глезена на десния крак в началото на второто полувреме.

През първата част домакините доминираха тотално, а съперникът им предпочиташе да се защитава. След няколко пропуска, все пак в 43' отборът на Стале Солбакен поведе. Голмайстор бе новопривлеченият сръбски нападател Андрия Павлович, който получи брилянтно подаване от капитана Томас Дилейни и отбеляза, след като преодоля вратаря Бой Ватерман.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Сините лъвове" продължиха да контролират играта и след почивката, но не оползотвориха създадените положения. "АПОЕЛ" за първи път застраши сериозно вратата на домакините в заключителните минути, когато резервата Игор де Камарго направи уникален пропуск. Той получи подаване от друга резерва - бившият футболист на "Ботев" Пловдив Вандер Виейра, но от три метра изпрати топката в тялото на вратаря Робин Олсен.

В последните секунди на добавеното време Дилейни се отчете с пропуска на вечерта за датския тим. Капитанът не успя да се разпише на празна врата след карамбол в наказателното поле на съперника.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Любопитно е, че през 2009 година двата отбора също бяха съперници в последния кръг от квалификациите на турнира и тогава "Копенхаген" отново спечели първата среща с 1:0. Впоследствие шампионите на Дания отпаднаха след загуба с 1:3 в реванша - резултат, какъвто ще опитат да избегнат във втория мач на стадион "GSP" следващата сряда (24.08).