на живо

Зидан: Финалът ще е специален за мен. "Юве" е още в сърцето ми

"Момчетата извървяха дълъг и тежък път. Гордея се с тях", каза треньорът на "Реал" Мадрид

Getty Images

Треньорът на "Реал" Мадрид Зинедин Зидан заяви, че финалът на Шампионската лига между неговия тим и "Ювентус" ще има по-специално място в сърцето му. Наставникът беше играч на италианския гранд от 1996 до 2001 г., като с тима от Торино изигра 151 мача. 

"В "Ювентус" възмъжах и станах по-добър играч. Това е велик клуб. Финалът ще бъде особено изживяване за мен, тъй като "Ювентус" все още е в сърцето ми. Смятам, че и двата отбора заслужено стигнаха до финала. Ще се подготвим добре, има три седмици до мача в Кардиф. Преди това ни предстои важен мач от Примера дивисион. "Ювентус" не е само добра защита. Те имат и отлични нападатели. Ще бъде красив финал, в това нямам съмнение", каза специалистът.

Вчера (10 май) тимът, воден от Зидан, се класира за 15-ти финал в Шампионската лига. Въпреки че загубиха от "Атлетико" Мадрид с 1:2, "белите" продължават напред след 3:0 в първия мач.

"Атлетико" стартира мача много добре, а ние – не чак толкова. После обаче успяхме да намерим себе си за последните 15 минути на първото полувреме и вкарахме страхотен гол. След почивката представянето ни беше много по-добро. Очаквахме да имаме трудности и сме щастливи да сме на финал. Много съм горд от момчета, извървяха дълъг път и не е лесно. Поздравления за всички", завърши специалистът.