на живо

Зидан решил да напусне "Реал" Мадрид

Французинът си тръгва за втори път от "Бернабеу"

Reuters

Зинедин Зидан е решил да се раздели с "Реал" Мадрид за втори път, информират медиите в Испания. Според журналиста Фабрицио Романо французинът си тръгва поради липсата на трофей през тази кампания. Миналата той изведе Кралския клуб до титлата в Ла Лига и Суперкупата на Испания.

Снимка: Reuters

Все още не е ясно кой ще наследи Зидан начело на "белите". За фаворити са определяни Масимилиано Алегри и Раул. Антонио Конте също е свободен, след като вчера се раздели с "Интер" по взаимно съгласие.

Зинедин Зидан се завърна на "Бернабеу" през 2019 г. При първия си престой на скамейката на "Реал" той спечели 9 трофея. Води тима в 149 мача от 4 януари 2016 до 31 май 2018 г., а това прави по едно отличие на всеки 16,5 срещи.

Французинът помогна на своя тим да спечели 3 поредни пъти Шампионската лига (той има и един трофей с "белите" като футболист). През 2017 г. стана шампион на Испания и спечели Суперкупата на страната. Успя да вдигне 2 пъти Суперкупата на Европа и 2 пъти да ликува след финалния мач на световното клубно първенство.