на живо

Зингаревич с нова неочаквана визита в "Коматево"

Изглежда руският милиардер има сериозни намерения

Зингаревич с нова неочаквана визита в "Коматево"

Руският милиардер Антон Зингаревич отново неочаквано се появи на клубната база на "Ботев" Пловдив в квартал "Коматево". Това е второто му посещение на тренировка на тима в рамките на 3 дни, след като вчера следобед пак бе при "канарчетата", следван неотлъчно от новия наставник на "жълто-черните" Азрудин Валентич.

Снимка: Getty Images

Според източници на bTV, Зингаревич нощува в Пловдив и това е ясен знак за сериозните му намерения да придобие контролния пакет акции на клуба.

В събота руският милиардер е разгледал и новостроящия се стадион "Христо Ботев".

Очаква се до няколко дни да бъде финализирана сделката за придобиването на акциите.

Снимка: Lap.bg

През последните месеци "Ботев" се намира в тежко финансово състояние. Благодарение на усилията на феновете обаче бяха събрани над половин милион лева, гарантиращи оцеляването на клуба. Едновременно с това вървят и строителните дейности по стадион "Христо Ботев".

Сдружение ПФК "Ботев" Пловдив придоби над 60% от акциите на "жълто-черните", след като Георги Самуилов им ги предостави в началото на настоящия сезон. Този ход не стабилизира финансовото състояние на клуба и "Ботев" продължава да е на ръба на оцеляването. 

Снимка: Lap.bg

В началото на декември синът на руския олигарх Борис Зингаревич - Антон, заяви желание да се превърне в новия финансов благодетел на отбора от Пловдив. Той проведе и няколко срещи - с феновете и кмета Здравко Димитров. Зингаревич-младши има опит с футболни клубове, като в периода 2012-2014 г. беше собственик на английския "Рединг".

Снимка: Getty Images

Той обаче постави условие неговата фирма да придобие акциите, както и ексклузивни права над емблемата и марката, но феновете да нямат представители в управлението на "жълто-черните".