на живо

Златан на 40: Ягоди, вино и величие

Златан няма рожден ден! Рожденият дни имат Златан!

Светът празнува! Днес (3 октомври) Златан Ибрахимович става на 40 години! А всичко около шведския футболист нищо не може да обикновено, особено рождения му ден. Или както казват феновете: "Златан няма рожден ден! Рожденият ден има Златан!"

Очаквано шведът беше приветстван от ръководството на своя тим "Милан" по време на последната тренировка на тима. "Росонерите" го изненадаха с огромна торта с неговия лик и посланието "Само Златан Ибрахимович!". 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by AC Milan (@acmilan)

Сладкишът, от който опитаха всичките му съотборници, тежеше 22 кг, а за направата му бяха използвани 500 ягоди. 

За да уважи празника на Златан на тренировката присъства друга легенда на "Милан" - Паоло Малдини, който в момента е технически директор в клуба. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by AC Milan (@acmilan)

"Росонерите" се бяха постарали и с подаръка - специална бутилка вино, запечатана в деня на раждането на Ибра. “Скъпи Златан, веднъж ти каза, че си като червеното вино. За да отбележим твоя рожден ден, ти даваме тази бутилка. Тя е била затворена на деня, в който ти си се родил. Подобно на теб и виното става по-добро с годините. Честит рожден ден!”, написаха от клуба. 

В момента 40-годишният Ибрахимович се възстановява от травма и се надява да играе на познатото високо ниво скоро. Той все още не говори за отказване и се старае да покаже, че годините не пречат на страхотната му форма.

Несломимото му самочувствие пък роди поредната шега в социалните мрежи: Честита 40-та обиколна на Земята около... Златан!