на живо

Златан обвинен в хомофобия, след като прати Италианската Лейди Гага в гаража

Шега на "Сан Ремо" предизвика гнева на хората с различна сексуална ориентация в Италия

Reuters

Нападателят на "Милан" Златан Ибрахимович си навлече гнева на хората с различна сексуална ориентация в Италия. Причината е шега, изречена на сцената на музикалния фестивал "Сан Ремо". 

Шведът беше сред водещите на 71-ото издание на надпреварата за нови песни и със сигурност представянето му в тази роля ще се помни дълго.

Само че Златан си позволи коментар в свои стил, който засегна един от изпълнителите. 

Снимка: Reuters

Другият водещ - Амадео Себастиани, известен като Амадеус, попита футболиста как би изглеждал фестивалът, ако се пренесе в къщата на Златан. Самият нападател предложи това да се случи, тъй като "Златан не ходи на фестивали. Фестивалите идват при Златан. Имам специална стая за това в къщата си".

"Мъжете в дневната, жените със Златан, ти - в кухнята да ми правиш кафе", започна Ибра. 

Снимка: Reuters

След това погледна Акиле Лауро - един от изпълнителите, и каза: "Него ще го поставим в гаража, за да пази автомобилите. Крадците няма как да влязат. Ще се уплашат"

Лауро е наричан "Лейди Гага от Италия". Той открито говори за своята сексуалност, като не иска да го наричат "Тя" или "Той", а "То". На "Сан Ремо" Лауро изпълни дует с Бос Домс, който завърши с... целувка.

От ЛТБГ общността в Италия веднага реагираха, че подобно поведение на водещ е недопустимо. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Fabrizio Marrazzo (@marrazzofab)

"Ибрахимович показа още при престоя си в Испания (в периода 2009-2011 г. той игра за "Барселона"), че е хомофоб. През 2010 г. журналист го попита дали е с нетрадиционна сексуална ориентация, а той му каза да доведе сестра си", припомня председателят на организацията Фабрицио Марацо.

Иначе Златан се представи убедително на сцената като водещ, но в дуета му с треньора на "Болоня" Синиша Михайлович се видя известно притеснение.