на живо

Златан превзе "Сан Ремо" на мотор и с песен за хулигани (ВИДЕО)

"Златан на ходи на фестивали. Те идват при него. В къщата ми има специална стая за тях"

71-вото издание на музикалния фестивал "Сан Ремо" със сигурност се нарежда сред най-атрактивните! И причината не е толкова в песните, представени на впечатляващата сцена, колкото във водещия. А той е единствен и неповторим! Негово величество Златан Ибрахимович!

Нападателят на "Милан" се справя страхотно на сцената в тандем с традиционния водещ и организатор Амадео Себастиани, известен като Амадеус. След като в първия ден той беше представен с босненски ритми, а след това пренареди цялостната тактика и каза, че четирима от изпълнителите могат да се пробват в "Ливърпул", по време на второто си излизане на сцената футболистът впечатли всички с разказ как е пристигнал на фестивала.

Златан е използвал услугите на случаен мотоциклетист. След 3 часа в задръстването по път към малкото градче, в което се провежда "Сан Ремо", шведът спрял преминаващ човек и го помолил да го метне до крайната дестинация. Тя пък се оказала на цели 60 км от първоначалната точка. 

"След 3 часа в задръстването казах на шофьора да ме остави, спрях един човек на мотор и го помолих да ме докара. За щастие той се оказа фен на "Милан". Като се разделихме каза, че за първи път кара по магистралата. Имам и видео", без притеснение сподели нападателят.

Че Златан се чувстваше добре под светлините на прожекторите е ясно и от изказването му в началото на церемонията.

"Знам, че вчера ви липсвах, но ето ме отново. Вчера бях с "Милан" (б.а. - "Росонерите" играха с "Удинезе" на 3 март. Ибрахимович е с контузия и не попадне в групата за мача, но беше на трибуните). Всъщност можеше вие да дойдете при мен. Там да си направим фестивал. Правило номер 4: Златан на ходи на фестивали. Те идват при него. В къщата ми има специална стая за тях", разясни Ибра.

Кулминацията на участието на Ибрахимович на "Сан Ремо" беше съвместната песен с треньора на "Болоня" Синиша Михайлович. Двамата са дългогодишни приятели, а наставникът на Валентин Антов е истински герой, който успя да пребори левкемията и да се завърне към любимия си футбол! 

Двамата, заедно с Амадеус и комика Фиорело, изпяха песента "Io vagabondo" на групата "Nomadi" от 1972 г.

"Аз, аз съм хулиган, само хулиган,
Нямам пари в джоба, но Господ ме обича" - това е рефренът в нея.

И въпреки че подхожда на бунтарската природа на Златан, той видимо се смути от ролята си на певец.

"Аз самият не мога да пея и да танцувам. Ибра също е ужасен певец. Поне хората ще се забавляват", заяви Михайлович преди изпълнението, което със сигурност ще влезе в златния фонд на "Сан Ремо".