на живо

Златан: Вирусът ме предизвика. Горко му!

Футболистът на "Милан" няма симптоми след положителния тест

Twitter

Нападателят на футболния "Милан" Златан Ибрахимович може да е заразен с COVID-19, но не е загубил пословичното си чувство за величие. 

След като "росонерите" потвърдиха, че единствено шведът е дал положителна проба измежду съотборниците си преди мача от третия квалификационен кръг на Лига Европа с норвежкия "Бодьо/Глимт" (италианският гранд победи с 3:2), той самият излезе с изявление в социалните мрежи.

"Резултатът ми от теста за коронавирус вчера беше отрицателен, а днес - положителен. Нямам никакви симптоми за сега. Коронавирусът беше достатъчно смел, за да ме предизвика! Горко му!", написа Златан.

Той е изолиран от съотборниците си и ще преустанови тренировки, докато тестът му не бъде отрицателен.

Златан реши да остане в "Милан" за още един сезон, въпреки множеството спекулации, че ще смени тима и дори, че ще прекрати кариерата си.

Имиджът на Супермен, който Златан си е изградил, го преследва, дори когато е заразен. Феновете му го подкрепят и са сигурни, че той бързо ще се справи със заразата, която е нищожна на фона на неговото величие. Самият Гари Линекер - легенда на английския футбол и авторитетен анализатор в момента, коментира темата.

"Горкият вирус. Мисля за него в тези тежки времена"