на живо

Златен медал за Владимир Далаклиев от европейското клубно първенство (ВИДЕО)

Митко Джорджев спечели бронзов медал от шампионата в Солун

Бронзовият медалист от световното първенство по таекуондо през 2017 г. Владимир Далаклиев добави още едно златно отличие към колекцията си. Той стана шампион в категория до 68 килограма на европейското клубно първенство в Солун.

На финала Далаклиев ("Сунг Ри" - Ботевград)  победи руснака Константин Минин с резултат 2:1 в залата на баскетболния "Арис" в Солун - "Никос Галис", и си осигури място на най-високото стъпало на почетната стълбичка.

Преди това противникът му се справи на полуфинал с друг българин - Митко Джорджев ("Гладиатор" - Дупница). Българският таекуондист остана с бронзов медал в същата категория.

Владимир Далаклиев, който се нареди на 9-то място в класацията за Спортист на годината през 2017 г., е европейски шампион до 21 години от шампионата в Атина през 2012 г. и сребърен медалист от световното първенство за военни от 2018 г.

Калоян Бинев и Никол Чобанова също стартираха с победи на шампионата, но не успяха да завоюват медали и останаха на 5-то място в класирането. Емилия Тасева завърши на 9-то място. На същото се нареди и Мариела Илиева.