на живо

Златен Стивън задълбочи кризата в "Левски"

Трета поредна загуба за "сините"

"Ботев" Пловдив победи с 1:0 "Левски" в мач от 28-ия кръг на Първа лига. Домакините извоюваха успеха с човек по-малко, след като в 41-ата минута бе изгонен защитникът им Димитър Пиргов за нарушение срещу Габриел Обертан. Отново Стивън Петков, който влезе като резерва се оказа печелившия жокер за "канарчетата" и донесе успеха с гол в 79-ата минута. 

Футболистите на Николай Киров започнаха по-настъпателно и в 7-ата минута Жоао Паоло получи топката отляво, напредна самостоятелно, стреля, но улучи страничната греда. "Сините" отговориха с постепенни атаки без да затруднят сериозно Даниел Кайзер. 

В 22-ата минута Дуде Ндонгала излезе на удобна позиция, но стреля неточно. В 28-ата минута гостите бяха близо до откриването на резултата, когато Милош Цветкович подаде на Габриел Обертан, който стреля от въздуха, но топката срещна напречната греда на вратата на "канарчетата". 

В 41-ата минута "Ботев" остана с човек по-малко. Димитър Пиргов загуби топката от Габриел Обертан, който се устреми към вратата на "жълто-черните", но бе задържан. Съдията Петър Костадинов веднага вдигна червен картон на защитника.

Снимка: Lap.bg

Секунди преди почивката Тодор Неделев стреля изненадващо, но топката се отби в страничната греда на вратата пазена от Божидар Митрев. 

Старши треньорът на "Ботев" Николай Киров пусна в игра през втората част Пламен Димов и Филипе Бризола за повече сигурност в тима си, изваждайки от игра атакуващите Дуде Ндонгала и Диого Кампос. 

Гостите започнаха по-активно след почивката и в 49-ата минута Габриел Обертан стреля неточно. Пет минути по-късно Антонио Вутов прати топката в аут. 

В 65-ата минута Даниел Кайзер прояви съобразителност, излезе навреме и изпревари за топката връхлитащия срещу него Серджиу Буш. Две минути по-късно Жоао Паоло преодоля двама футболисти на противника, стреля опасно, но Божидар Митрев изби в корнер. В 69-ата минута Жоао Паоло стреля отново, но топката се отби в тялото на защитник на съперника. 

В 78-ата минута Паулиньо центрира в наказателното поле на домакините, но Серджиу Буш пропусна от няколко метра да намери целта. 

Секунди по-късно влезлият като резерва Стивън Петков вкара гол за "Ботев". Той се разписа с глава след центриране на Тодор Неделев. 

В игра за "Левски" се появи Жерсон Кабрал, който в 85-ата минута стреля неточно от удобна позиция. В 90-ата минута Габриел Обертан стреля, но Даниел Кайзер спаси.