на живо

Златната резерва Строотман осигури нова ценна победа на "Олимпик" Марсилия

"Фокейците" се откъсват все по-чувствително на второто място в Лига 1

Златната резерва Строотман осигури нова ценна победа на "Олимпик" Марсилия

Кевин Строотман донякъде изненадващо остана извън титулярния състав на "Олимпик" Марсилия за гостуването на "Рен" от 20-я кръг на френската Лига 1, но решението на наставника Андре Вилаш-Боаш да го използва като резерва в последните минути на срещата се оказа перфектен ход. Нидерландецът се появи на терена на ст. "Роазон Парк" в 82-ата минута и само две по-късно отбеляза победен гол. Халфът реагира най-бързо и съобразително в наказателното поле, правейки добавка след великолепен удар на Димитри Пайет от статично положение.

Именно чрез попадението на 29-годишния полузащитник ОМ продължи вдъхновяващото си представяне в шампионата. Тимът на Вилаш-Боаш записа осма победа в последните девет кръга, в които няма поражение. Успехът също така е трети в най-скорошните четири гостувания на ниво Лига 1.

"Фокейците" спряха фантастичната серия и на своя опонент, който преди петъчния сблъсък бе спечелил пет последователни мача в първенството, както и пет поредни домакински срещи.

Снимка: Getty Images

"Рен" остава без победа в последните пет срещи от съперничеството с "Олимпик" Марсилия, печелейки за последно срещу гранда от Южна Франция през септември 2016 г. "Червено-черните" от Бретан за пореден път не успяват да стартират уверено при подновяването на шампионата през новата календарна година, губейки за четвърти път в последните осем сезона при подобни обстоятелства.

"Рен" остава на трета позиция в класирането с 33 точки, но може да бъде изпреварен от "Лил", който гостува на "Дижон" в неделя. А вторият "Олимпик" Марсилия вече има осем точки аванс, като в същото време скъси на четири изоставането от лидера ПСЖ, за който предстои дерби срещу "Монако".

Тагове: