на живо

Златни момичета и емоционални моменти пред Народния театър (ВИДЕО)

По-малко от месец преди световното, изложба краси центъра на София

Красивата и така популярна градинка пред Народния театър "Иван Вазов" вече грее с нова по-грациозна и златна украса! И всичко това благодарение на българските гимнастички!

Изложба със снимки от най-емоционалните моменти на ансамбъла и индивидуалните представителки на България радва жителите и гостите на София, а поводът за нейното откриване е наближаващото световно първенство, което ще се проведе у нас през септември.

"Готвим се на пълна пара и нямаме търпение да дойде 15-16-ти септември, защото тогава ние ще вземем участие. Момичетата са много добри, изпълнителни и за това работата върви на много добро ниво. Хубаво е, че на това световно първенство можем да се целим в квота за олимпийските игри, но се целим в местата от първо до трето, за да зарадваме България. Мисля, че всичко е наред! Каквото трябва сме направили, за да се покажат в най-добрата форма", разказа една от треньорките на момичетата от ансамбъла - световната шампионка от Измир и бронзова медалистка от олимпийските игри в Рио де Жанейро Михаела Маевска.

Именно тя и треньорът Весела Димитрова работят за отличното представяне на петте грации.

За тренировките на индивидуалистките пък следи генералният мениджър на отбора - Бранимира Маркова.

Световното първенство по художествена гимнастика ще се проведе от 10 до 16 септември в зала "Арена Армеец".