на живо

"Златните момичета" стрелят с лък в новите си съчетания (ВИДЕО)

Композициите са динамични, различни и атрактивни

bTV

С много по-сложни и оригинални композиции "златните момичета" на България ще преследват най-високите върхове през новия състезателен сезон в художествената гимнастика.

На какво са заложили този път грациите ни? Много динамични, стилово различни, със специален фокус върху хореографията. С такива съчетания за поредна година грациите ни ще печелят сърцата на публика и съдии.

"Новите съчетания са много по-сложни. Стойностите са с близо 2 точки отгоре от това, което бяхме миналите години", заяви Боряна Калейн

Тя разказа и за любопитен момент от своето съчетание: "Там се опитвам да изразя историята от филма "Игрите на глада". Главната героиня стреля с лък. Точно самият момент на стрелянето с лъка се опитвам да го изиграя... Когато започнахме да мислим съчетанието, още нищо не бяхме направили, само музиката си слушах и точно си представях някаква битка на тази музика. Всеки път си казвах – "добре, нещо, искам някакво оръжие". Накрая си говорихме с моята треньорка и с един от нашите хореографи – Маргарита Будинова, и тя ми показа това движение, което правя в началото. На мен много ми хареса и си го сложих веднага"

Снимка: bTV

Невяна Владинова има три нови композиции. Единственото съчетание, което е запазила в програмата си е оригиналната топка от миналата година, която е усложнена.

"В момента това е единственият шанс да се борим за златен медал – когато са ни много наситени съчетанията, наистина да преливат от едно в друго", сподели Владинова.

Катрин Тасева ще представи изцяло нова програма, която перфектно олицетворява стила ѝ на игра.

"Най-много харесвам съчетанието си с топка, то е доста модерно. Другото съчетание, което много ме докосва лично, е съчетанието ми с лента. Наистина тази година много си ги харесвам съчетанията и ги играя с голямо желание", каза Тасева.

А колко сложно е да се изработи една композиция – опитахме да разберем от първо лице. Отговорът - тази неделя в bTV Pепортерите.

Тагове:

@