на живо

Златно момиче обяви началото на своя благородна инициатива (ВИДЕО)

Мадлен Радуканова ще помага на деца и младежи, нуждаещи се от подкрепа и добър пример

Златно момиче обяви началото на своя благородна инициатива (ВИДЕО)

Олимпийската шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика Мадлен Радуканова обяви началото на своята лична инициатива "Година на благодарността", която стартира утре в Плевен, със съдействието на асоциация "Докосни дъгата". Всеки месец златното момиче ще бъде на различно място в страната, за да се срещне с деца и младежи, които имат нужда от подкрепа и от добър пример.

Днес Радуканова бе част от отбора на международната щафета "Пробег на мира", който изрази своята благодарност за усилията и грижите на лекарите във варненската болница "Света Марина".

Снимка: catchtherainbow.eu

Екипът постави паметна плоча в красивия парк на болницата. До нея се посади и красив сребърен смърч - символ на единството и вечността на посланието на мир и хармония.

Проф. Силва Андонова - изпълнителен директор на УМБАЛ "Света Марина", официално прие факела на мира и откри плочата с приветствени думи. В посаждането на дървото участваха както от управлението на болницата, така и специализанти.

Снимка: catchtherainbow.eu

Университетска многопрофилна болница за активно лечение “Света Марина” е първата болница в България, която е част от проекта "Цветята на мира". Над 1000 природни забележителности, архитектурни обекти и значими местности са получили званието "Цвете на мира". Мисията е да предлагат ежедневни напомняния за нашия всеобщ стремеж към мир.

Посещението на отбора завърши в пресцентъра на болницата, където "Пробега на мира" дари 10 картини “Джарна Кала” - част от изкуството на основателя на международната щафета Шри Чинмой.

Снимка: catchtherainbow.eu

"Аз зная колко е важна дори една добра дума, казана в точен момент, затова ще дам всичко от себе си, за да бъда полезна там, където е възможно. Ще съм благодарна да се срещна очи в очи с хората, които ме подкрепиха и чиято любов ме изтласка към върха. Нося в сърцето си огромна благодарност към всички, които ми помогнаха да стъпя на най-желания спортен връх - заветната шампионска стълбица на олимпийските игри“, сподели Мадлен.

Снимка: catchtherainbow.eu