на живо

Зловещото падане, което влоши зрението на Маркес (ВИДЕО)

Нови проблеми за шесткратния шампион в MotoGP

Шесткратният шампион в MotoGP Марк Маркес отново има проблеми със зрението. Причината е зловещото падане, което претърпя на загрявката за Гран При на Индонезия. Заради инцидента испанецът пропусна състезанието в неделя.

Медицинският екип на MotoGP потвърди, че Маркес е получил мозъчно сътресение и няколко леки травми, преди да бъде прехвърлен в болницата в Матарам - главния град на остров Ломбок, където е преминал по-изчерпателен преглед. Той установил, че Маркес няма сериозни наранявания, но от неговия тим "Хонда" решили да не поемат излишен риск.

При пътуването си обратно до Испания обаче Маркес изпитал дискомфорт - двойно виждане. След пристигането в Барселона посетил спешно клиниката на своя доверен офталмолог д-р Санчес Далмау. Обстойният преглед потвърдил за рецидив на диплопията, от която Маркес страдаше в края на миналата година. Тогава причината също бе тежко падане, само че на тренировка.

Неволите на Маркес продължават. 29-годишният испанец, шампион в МotoGP от 2013, 2014, 2016, 2017, 2018 и 2019 г., претърпя катастрофа и счупи ръката си още в първия старт през 2020-а и не успя да завърши сезона. Мравката от Сервера пропусна и 4 състезания през миналата година.