на живо

Знаковата прегръдка след "Черен петък" (СНИМКИ)

Лукаку и Смолинг в приятелски отношения преди дербито и след скандала с "Кориере дело Спорт"

Футболната общественост в Италия, а и по целия свят беше развълнувана от две думи - "Черен петък", а след тях двама герои охладиха страстите с прегръдка.

Преди мача между "Интер" и "Рома" всички очакваха с интерес действията на Крис Смолинг и Ромелу Лукаку. И двамата не разочароваха, за разлика от съотборниците им по време на самото дерби, завършило 0:0. Футболистите се поздравиха и приятелски се прегърнаха.

Снимка: Reuters

Именно те двамата бяха замесени в расисткия скандал, който разтърси Италия. Авторитетното издание "Кориере дело Спорт" си позволи да публикува снимки на двамата със заглавие "Черен петък". Това скандализира футболните привърженици, които го обявиха на неприемливо, а самият Лукаку за "Най-глупавото заглавие".

Всъщност приятелската прегръдка между двамата футболисти не е случайна. Те се познават от общия си престой в "Манчестър Юнайтед". И двамата обаче станаха излишни на "Олд Трафорд" в началото на настоящия сезон. Тогава Смолинг беше пратен под наем в "Рома", а "Интер" плати 80 млн. евро, за да привлече Лукаку.

Снимка: Getty Images