на живо

Зрелищно равенство между Испания и Колумбия (ВИДЕО)

Радамел Фалкао вече е голмайстор номер 1 на южноамериканската страна

Reuters

Испания и Колумбия завършиха наравно 2:2 в приятелски мач в Мурсия. Давид Силва и Алваро Мората бяха точни за селекцията на Хулен Лопетеги, а Едуин Кардона и Радамел Фалкао се разписаха за южноамериканците.

Алваро Мората в 87-ата минута запази серията от девет мача без загуба а домакините. Фалкао пък стана водещ голмайстор на Колумбия за всички времена с 26 гола - един повече от Арнолдо Игуарана.

Приятелската среща започна с бурни атаки и към двете врати. Първо Иниеста изведе Давид Силва сам срещу Оспина, но вратарят на "Арсенал" спаси. Колумбия отговори с възможност пред Куадрадо, но Пепе Рейна също показа класа.

В 22-ата минута Педро с прострелно центриране отдясно намери Давид Силва, който насочи топката в мрежата на гостите. Шест минути преди края на полувремето неразбирателство в защитата на Испания бе наказано от Кардона, който прехвърли Рейна за 1:1.

След подновяването на играта в 55-ата минута Рамадел Фалкао се разписа с глава след центриране от корнер на Хамес Родригес. В началото на втората част Фалкао засече с глава центриране от корнер за 1:2. След това Алваро Мората, Жерард Деулофеу и Витоло добри възможности за ново равенство. Все пак в 87-ата минута Саул Нигес центрира към Мората, който технично отклони топката с глава за крайното 2:2.