на живо

Зрелищно равенство в Битката за Тракия

3:3 между "Ботев" Пловдив и "Берое" Стара Загора

Lap.bg

"Ботев" Пловдив и "Берое" Стара Загора завършиха 3:3 в Битката за Тракия от 3-ия кръг на Първа лига. Срещата бе драматична и премина през няколко обрата.

Гостите започнаха отлично мача и взеха аванс след два бързи гола. Още във втората минута след атака отляво на "Берое" защитниците на домакините не успяха да изчистят добре и Ибрахима Конте със страхотен удар по диагонала от 25 метра прати топката в далечния ъгъл на вратата на Янко Георгиев.

Около минута по-късно Станислав Работов върна лошо с глава към вратаря си, Алиун Фал пресече подаването в наказателното поле и бе повален от Георгиев. Конте реализира хладнокръвно отсъдената дузпа за 2:0.

Пловдивчани постепенно се отърсиха от шока от получените рано голове и погледнаха по-сериозно към вратата на съперника.

В 33-ата минута след самостоятелен рейд Кристиан Добрев шутира по тревата от 15 метра, но право в ръцете на вратаря Християн Василев.

Снимка: Lap.bg

В последните секунди на първата част "Ботев" отново беше близо до гола. Удар от дистанция на Славчо Шоколаров се отклони от Крум Стоянов, след което топката се отби от напречната греда на вратата на "Берое".

В 50-ата минута "жълто-черните" намалиха изоставането си, след като Тодор Неделев реализира от фаул от 25 метра.

Само три минути по-късно Атанас Илиев изравни. Той се възползва от лошо изчистване на Георги Ангелов и с хубав параболичен удар под гредата от 20 метра направи 2:2.

"Ботев" продължи да натиска и стигна до пълен обрат. В 74-ата минута Тодор Неделев вкара втория си гол в срещата от фаул с удар от около 30 метра.

Две минути преди края обаче драмата бе пълна, когато "Берое" стигна до изравняване с едно от малкото си положения след почивката. Иван Минчев центрира към далечната греда, Георги Ангелов върна в малкия пеналт и непокритият Гаюс Макута отблизо засече с глава на празна врата за 3:3. Така старозагорци продължават без поражение от началото на сезона.