на живо

Зверев към феновете на тениса: Съжалявам, че ви предадох!

Световният №3 няма обяснение за гневната си реакция

Световният №3 в тениса Александър Зверев използва акаунта си в социалната мрежа "Инстаграм", за да се извини на феновете за скандала в Акапулко (Мексико). Германецът беше изхвърлен от турнира, след като удари металния стол на съдията с ракетата си.

"Трудно ми е да опиша с думи колко много съжалявам за поведението си по време на мача ми на двойки. Извиних се лично на съдията на стола, защото избухването ми беше грешно и непростимо. Разочарован съм само и единствено от себе си. Това не трябваше да се случва и нямам оправдание. Искам да се извиня и на феновете на турнира, както и на спорта, който обичам."

"Както знаете, винаги давам максимума на корта, но в този мач дадох твърде много. Ще използвам следващите дни, за да обмисля случилото се, действията си и как да съм сигурен, че няма да се повтори. Съжалявам, че ви предадох.", написа Зверев.

На Зверев предстои участие в двата "Мастърс" турнира в САЩ - в Индиън Уелс и Маями, съответно на 10 и 23 март. Дотогава германецът ще запази третата си позиция в световната ранглиста, въпреки дисквалификацията в Акапулко, където защитаваше титлата си от миналата година.