на живо

Звезда на "Реал" Мадрид си иска заплатата

Намаляването ще означава напразно дарение, смята Тони Кроос

Getty Images

Футболистът на "Реал" Мадрид Тони Кроос предизвика ожесточени дебати в Испания, след като се обяви против намаляването на заплатите във футбола. Германският халф смята, че някои местни клубове се възползват от мерките, предприети от правителството в битка с икономическите последствия от COVID-19.

Докато "Барселона" и редица други испански тимове редуцираха със 70% възнагражденията на своите футболисти, на този етап в "Реал" не планират подобна стъпка.

"Намаляването на заплатата е напразно дарение. Аз съм за получаването на пълния размер. Играчите могат да се разпореждат разумно с тези пари. Сега много хора и организации се нуждаят от помощ - коментира Кроос пред испанските медии. - Голяма част от клубовете остават без приходи по време на пандемията. Футболът вече няма да бъде такъв, какъвто го помним. Големите пари ще останат в историята. И може би това не е толкова лошо, защото нещата бяха излезли от контрол".

Думите на Кроос провокираха вълна от възмущение в Испания, която е сред най-засегнатите от COVID-19 страни. Самият той получава над 10 млн. евро годишно.

bTV призовава: останете си вкъщи!