на живо

Звезда от Формула 1 стана жертва на обир като по филмите

Getty Images

Дженсън Бътън и съпругата му Джесика Мичибата са били обгазени, докато спяли, в луксозна вила във Франция, след което крадци таршували къщата и откраднали вещи на стойност 300 000 британски лири.

Спящата двойка била обгазена, след което двамата изпаднали в безсъзнание, докато крадците спокойно действали из наетата в Сен Тропе къща. Най-ценното което са успяли да задигнат е годежния пръстен на Джесика, на стойност 250 000 лири.

Според френската полиция, крадците са наблюдавали вилата няколко дни преди да обгазят Бътън и съпругата му чрез вентилационната система на къщата.

След това обирджиите са успели да влезнат и да се разходят необезпокоявани. Освен Бътън и Мичибата, в къщата са били и още трима техни приятели, за които се смята, че също са били упоени от газа, и не са усетили нищо.

Жертвите разбрали какво им се е случило едва на следващата сутрин, когато се събудили и установили липсата на годежния пръсте.

„Полицията е сигурна, че къщата е била обгазена през вентилационната система,” твърди източник близък до Бътън, цитиран от британския вестник „Сън”.

Шампионът във Формула 1 от 2009 година Бътън се нарежда на трето място сред най-богатите спортисит на Великобритания със състояние от 71 милиона паунда.

Разочаровани от случилото се, двойката напуснала Сен Тропе няколко часа по-късно.