на живо

Звезда от НБА за заплатата на Меси: О, Боже! Трябва да запиша децата на футбол

Аржентинецът заработваше по 138 млн. евро годишно в "Барселона"

Играчите от най-силното баскетболно първенство в света - американската НБА, са сред най-високоплатените спортисти. Две от звездите на шампионата - Кевин Дюрант и Айзея Томас, обаче реагираха любопитно в социалните мрежи на новина относно изтичащия контракт на Лионел Меси с футболния "Барселона". В публикацията се посочва, че 4-годишният договор на нападателя с каталунския гранд е на стойност 674 млн. долара (555 млн. евро/138 млн. годишно).

"О, Боже. Трябва да запиша децата на футбол", написа Томас, а коментарът на Дюрант е в същия стил: "Лудост".

За сравнение - Дюрант носи екипа на "Бруклин Нетс" и заработва по 41 млн. долара на година, докато Томас в момента е свободен агент. Последният получаваше по 27 млн. долара годишно в пика на кариерата си между 2015 и 2017 г., когато играеше за "Бостън Селтикс" и на два пъти попадна в "Отбора на звездите" отвъд океана.

Меси също е свободен агент... от днес. 7504 дни след първия контракт с "Барселона", връзката на аржентинеца с клуба приключи. Това обаче не означава, че Ла Пулга категорично напуска каталунския гранд. Ръководителите на "Барселона" вярват, че той ще с съгласи да подпише нов контракт.