на живо

Звездата на ЦСКА: Брат ми спеше в чувал на гарата

Футболът тук ми харесва, обичам да ме удрят, разкри Мауридес

По-големият ми брат спеше в чувал за картофи на гарата, преди да стигне до големия футбол. Това разкри звездата на ЦСКА Мауридес при награждаването си за №1 на четвъртия кръг на Първа лига. Майкон Перейра Роке е играч на "Галатасарай", а кариерата му е преминала още през португалските "Насионал" и "Порто".

При въпрос кой е големият му кумир във футбола, голмайсторът на "червените" не успя да сдържи сълзите си. "Възхищавам се на Роналдо и Адриано, но на първо място е брат ми. Заради това, което сме преживели. За да стигне там, където е стигнал, първо е спал по гарите в чували за картофи. И затова съм толкова горд с него. Че е постигнал всички тези неща, защото ние нямахме какво да ядем вкъщи. Той винаги ще бъде гордостта на семейството и аз съм му много благодарен".

Майкон изгледа от трибуните победата на ЦСКА с 2:1 над "Славия", дошла след две попадения именно на Мауридес. След дербито двамата позираха с табло, изобразяващо статистиката на по-малкия от братята - 8 гола в първите му 7 двубоя с червения екип.

Мауридес допълни, че стилът на игра в България му допада изключително много. "Футболът тук е по-контактен, по-силов. Това е футболът, който обичам. Аз съм от тези, които колкото повече ги удрят и бият, толкова по-удобно се чувстват. Харесва ми да ги мачкам и да им вкарвам голове."

Бразилецът отчете, че предстоящият сблъсък с "Лудогорец" в Разград ще бъде изключително тежък. "Това е силен отбор, който от доста време печели първенството. От моите сънародници там познавам Форстър. Познавам и треньора Аутори. Вярвам в съотборниците си и съм сигурен, че можем да вземем трите точки".