на живо

Звездата на Салах отново засия в Купата на африканските нации

Египет спечели група 1 след 2:0 над Уганда

Египет спечели групата си в Купата на африканските нации. "Фараоните", които са и домакините на турнира, победиха приятната изненада Уганда с 2:0. Головете паднаха през първото полувреме и техни автори бяха Мохамед Салах (36' )и Ахмед Елмохамади (45'+).

Звездата на "Ливърпул" и цяла Африка - Салах, реализира с изстрел от пряк свободен удар. Това е втори негов гол в турнира, след като той се разписа и срещу Демократична Република Конго. Същото важи и за капитана Елмохамади.

Тимът на Уганда рядко създаваше чисти голови положения, като при едно от тях Емануел Окуи не успя да преодолее стража Ел Шенави. Неприятен инцидент беляза мача. Вратарят на Уганда - Денис Онианго, се почувства зле от жегата в Кайро. Въпреки че от медицинския щаб поставиха лед на врата му и го обливаха с вода, той не успя да продължи и напусна на носилка.

Египтяните, които са печелили турнира рекордните 7 пъти, очакват да научат своя съперник в следващите дни, когато ще приключи груповата фаза.

За Уганда пък това е първо класиране на елиминации от 41 години насам. Тогава "жеравите" стигат до финала и губят от Гана с 0:2. Дали и сега ще имат подобна силна серия предстои да разберем в ефира на телевизия RING и онлайн на Voyo.bg. Треньорът Себастиен Десабре влезе в историята на страната, която се надява покрай футболните постижения да бъде все по-популярна дестинация за туризъм.