на живо

Световен шампион по фрийрън с кауза

Делян Димитров мечтае за международно състезание в България

btvnovinite.bg

Световният шампион по фрийрън Делян Димитров – Дидо се е отдал на нова кауза  – да организира международен турнир по художествена гимнастика и паркур в България.

Миналата година Дидо, който е и детски треньор по спортна гимнастика, се срещна с малко момче, страдащо от мускулна атрофия и го накара да се почувства като всички останали малчугани, на които преподава. По време на състезание той го прикрепва здраво към себе си и заедно печелят надпреварата. 

След като сбъдна мечтата на детето, днес Дидо е на път да осъществи и своята. Плановете му са турнирът по художествена гимнастика и паркур да се проведе на 31 март и 1 април в Камчия.  Дидо има амбиция на състезанието да постави рекорд на Гинес. Той ще покаже упражнение тип стойка, което се изпълнява за време. Шампионът ще опита да се задържи в тази позиция възможно най-дълго.

За съжаление обаче много от спонсорите, които са обещали, че ще съдействат, за да се осъществи турнира, са се отказали в последния момент. Сега, за да реализира състезанието Дидо търси нови партньори.

Търсенето му бързо го среща със съмишленици, които подкрепят каузата му. Те организират благотворително събитие в подкрепа на бъдещия турнира, което ще се проведе на 19 март от 11 ч. в спортна зала в София. В него ще има както индивидуални, така и групови състезания и аукциони. Едно от предизвикателствата ще бъде мъртвата тяга. Посетителите на събитието ще имат възможността да наддават за всеки вдигнат килограм  и така да подкрепят каузата на Делян.

Дидо ще направи всичко възможно да организира състезанието и обещава, че ако спечели част от наградата отново ще дари на малкия Радо. Може да подкрепите каузата на световния шампиона на http://didodimitrov.com/ .

Вижте във видеото повече за каузата на Дидо: