на живо

2024 г. започва с Григор Димитров - Анди Мъри!

Българинът тръгна с победа на двойки в Бризбейн

Новата година ще започне по възможно най-добрия начин за феновете на тениса – с първия мач за 2024-а на Григор Димитров. Сблъсъкът между бившия №3 и трикратния шампион от Големия шлем Анди Мъри е кулминацията на деня в Бризбейн и ще бъде първи във вечерната сесия на "Пат Рафтър Арена".

Двубоят е заложен за не преди 10:30 часа българско време като преди това има три мача.

Димитров и Мъри ще играят за 13-и път помежду си. Шотландецът води с 8-4 успеха. Първата ни ракета спечели убедително последния им мач – 6:3, 6:4, 6:1 на US Open 2023. Двамата играха един срещу друг на финала в Бризбейн преди точно 10 години, когато трикратният шампион от Шлема надделя със 7:6, 6:4.

Хасковлията започна с победа на австралийска земя. Той и американецът Себастиан Корда осъществиха обрат след 2:6, 7:5, 10-4, за да победят специалистите на двойки Шрирам Баладжи и Влад Корнеа в среща от първи кръг при двойките в Бризбейн.

Във втори кръг българо-американският тандем ще играе с поставените под номер 6 в основната схема Хари Хелиовара (Финл) и Джон Пиърс (Авл).

Своят първи мач за годината в понеделник ще изиграе и Виктория Томова. Ракета №1 на България при жените ще срещне квалификантката Юлия Риера (Арж) във втори двубой на корт №2.

Рафаел Надал ще направи дългоочакваното си завръщане на сингъл срещу Доминик Тийм. Бившият №3 мина през квалификациите, като в решителния последен кръг надигра Джулио Сепиери с 3:6, 6:4, 6:4.

Надал води в общия баланс срещу Тийм с 9-6.